Plåtslageri

Plåttak, bandtäckning, takläggare, Vikens Plåt & Tegel AB
Plåttak, bandtäckning, takläggare, Vikens Plåt & Tegel AB

Plåttak

De plåttak vi lägger är bandtäckning, korrugerad plåt och plåtpannor.

Bandtäckning

Vi lägger mest tak i stålplåt men kan även erbjuda tak i koppar och zink. Stålplåten vi använder kan väljas i en mängd olika kulörer och behandlingar. Vi tillverkar alla skivor i vår verkstad. Ett bandtäckt tak är det tak som kräver minst underhåll, det skall målas var 15:e-20:e år och kanske rensas lite rännor där emellan. Om det sköts och görs i tid så kan ett bandtäckt tak hålla i mer än 100 år.

Korrugerad plåt och plåtpanna

För att lägga dessa tak så läktar man taket på samma sätt som man gör med tegelpannor. Plåtarna beställs av vår leverantör i rätt längd, profil och kulör och levereras antingen till oss eller direkt till ditt hus. Den här typen av plåttak har inte samma livslängd som bandtäckningen men kräver inte så mycket underhåll heller. Det är ett betydligt billigare plåttak än det bandtäckta.

Mindre plåtarbeten

Vi utför även mindre plåtarbeten som att byta skorstensbeslag, skorstenstoppar eller någon list. Vi kan även utföra mindre ventilationsarbeten med egen tillverkning och montering. Fönsterbleck kan beställas i vilken profil och längd du önskar.

Rännor och rör

Vi lagerför Lindabs rännsystem och har det mesta hemma och saknas det något så kan det alltid beställas hem.

Kontakta oss idag för gratis offert